T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Orhangazi Devlet Hastanesi

T.C. Sağlık Bakanlığı T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Orhangazi Devlet Hastanesi

Hastanemizde Kemik Ölçümü Hizmeti Başlamıştır

Güncelleme Tarihi: 21/06/2018

Kemik Mineral Yoğunluğu Testi( DXA ) Dansitometresi nedir ?

DXA (dual enerji x – ray absorpsiyometri ) veya kemik dansitometresi de denilen kemik mineral yoğunluğu taraması, kemiklerin kalınlığı, gücü ve kemik kaybını ölçmek için kullanılan x – ışını teknolojisinin geliştirilmiş bir şeklidir . DXA kemik mineral yoğunluğu ( KMY=BMD ) ölçmek için günümüzde kullanılan standart testtir.

Osteoporoz.jpg
Kemik1.jpeg
Kemik2.jpeg
Kemik3.jpeg

DXA (dual enerji x – ray absorpsiyometri ) veya kemik dansitometresi de denilen kemik mineral yoğunluğu taraması, kemiklerin kalınlığı, gücü ve kemik kaybını ölçmek için kullanılan x – ışını teknolojisinin geliştirilmiş bir şeklidir . DXA kemik mineral yoğunluğu ( KMY=BMD ) ölçmek için günümüzde kullanılan standart testtir.